Certificare RoGBC

Traim intr-o societate in care consumul de energie trebuie sa fie din ce in ce mai bine optimizat. Tocmai de aceea, dezvoltatorii Galaxy Residence au proiectat cele 4 noi blocuri pentru a obtine un randament cat mai eficient din punct de vedere energetic, certificate de RoGBC.

Intr-o era in care sustenabilitatea si responsabilitatea fata de mediu devin tot mai importante, alegerea unei locuinte care imbratiseaza aceste valori este esentiala. Ansamblul rezidential Galaxy Park Residence nu este doar un spatiu de locuit, ci un exemplu de viziune moderna pentru viitor, avand in vedere impactul si relatia pe care o avem cu natura si mediul inconjurator.

In Romania orice constructie care aspira la privilegiul de fi numita Cladire Verde, trebuie certificata de Romania Green Building Council, un organism independent cu drepturi depline in acest sens. RoGBC este o organizatie non-profit care promoveaza practicile de constructie durabila si sustenabilitatea in sectorul imobiliar din Romania.

Procesul de certificare implica o serie de etape esentiale: simulatii energetice, analize de sol pentru determinarea riscului de contaminare cu radon si evaluarea ciclului de viata (LCA) a materialelor utilizate, in scopul minimizarii impactului lor asupra mediului.

Procesul de constructie protejeaza mediul inconjurator, si locuitorii sunt educati sa-si utilizeze casa intr-o maniera eco-friendly.

Designul sustenabil presupune un efort mare in faza de planificare si necesita o abordare integrata cu o echipa multidisciplinara.

Echipa noastra participa, de asemenea, la cursuri organizate de specialistii RoGBC, pentru a intelege mai bine impactul materialelor asupra mediului si pentru a identifica cele mai bune practici in reducerea poluarii pe santier.

Printre beneficiile oferite prin certificarea Green Homes se enumera:

 • Ipoteca verde  http://www.rogbc.org/ro/proiecte/locuinte-verzi Beneficiezi de dobanzi si comisioane mai avantajoase fata de creditele ipotecare standard. Acestea ofera dobanzi cu pana la 1% mai mici si termeni preferentiali celor care achizitioneaza o locuinta certificata GREEN Homes
 • Optiuni diverse de parcare – Dispunem de locuri atat pentru autovehicule si motociclete, cat si pentru biciclete;
 • Proiectare cu gandul la reciclare – In etapa de proiectare, am inclus un sistem dedicat sortarii deseurilor. Categoria de deseuri reciclabile acopera hartia si cartonul, sticla, plasticul si metalele. In colaborare cu expertii de la RoGBC, oferim proprietarilor un manual de bune practici referitor la sortarea biodeseurilor si procesul de compostare, accentuand astfel importanta unui stil de viata sustenabil pentru rezidenti.
 • Eficienta apei in locuinte – Locuintele sunt echipate cu unitati sanitare care consuma mai putina apa, contribuind la economisirea resurselor de apa si la reducerea costurilor asociate cu consumul acesteia.
 • Monitorizare energetica – Oferim posibilitatea monitorizarii consumurilor dupa achizitionarea apartamentului;
 • Arii verzi – Zonele verzi vor fi amenajate cu vegetatie usor de intretinut, contribuind astfel la crearea unui mediplacut, cu costuri reduse dintretinere;
 • Contributia spatiilor verzi – Spatiile verzi sunt un element central in obtinerea acestei certificari. Pentru a raspunde acestui criteriu, oferim rezidentilor zone dedicata gradinaritului, locuri de joaca pentru copii, precum si acces la Parcul Tudor Arghezi – toate ideale pentru petrecerea timpului liber si relaxare in aer liber.
 • Constructie durabila si siguranta sporita: folosim materiale de durata, cu un grad ridicat de izolatie si fatade ventilate placate cu Alucobond si placi ornamentale de fibrociment, asigurand astfel o mai mare durata de viata a cladirii.

De asemenea, incurajam un stil de viata sustenabil prin:

 • Facilitati pentru transportul ecologic: Acces facil la mijloace de transport in comun si solutii pentru incurajarea transportului alternaiv precum spatii pentru biciclete si incarcatoare masini electrice.
 • Management inteligent al deseurilor: incurajam sortarea si reciclarea deseurilor, oferind ghiduri de bune practici pentru compostare si stil de viata sustenabil.
 • Confort: imbunatatit prin reducerea zgomotului si a poluarii, si crearea unui mediu sanatos. Se promoveaza calitatea aerului in interior prin solutii tehnologice, ventilare naturala si alegerea unor vopsele si materiale non-toxice.

 

Galaxy Park nu reprezinta doar o alegere de locuinta, ci un angajament fata de un viitor mai verde, mai curat si mai sustenabil. Invitam pe toti cei care isi doresc nu doar un acasa confortabil, ci si un partener in demersul de a trai in armonie cu natura, sa descopere oportunitatile si beneficiile pe care le ofera acest ansamblu rezidential modern. Alatura-te noua in aceasta calatorie catre un viitor mai luminos si sustenabil!

BREEAM, o noua certificare importanta pentru Galaxy Park Residence care redefineste stilul de viata urban

Recunoscut drept „Proiectul imobiliar al anului 2023” de catre URBANIS – Asociatia Dezvoltatorilor Imobiliari din Romania, acest proiect rezidential a fost proiectat conform cerintelor BREEAM si Green Homes.

Sistemele internationale pentru certificare voluntara sunt instrumente de masurare si imbunatatire a standardelor de performanta a unei cladiri, grup de cladiri sau comunitati, care includ toate etapele duratei de viata a acestora.

La nivel global au fost dezvoltate peste 20 de sisteme de rating, dintre care mentionam  BREEAM (Building Research Establishments Environmental Assessment Method) – UK; CASBEE (Comprehensive Assessment System for Building Environmental Efficiency) – Japonia; Green Star – Australia; DGNB – Germania, LEED – SUA; LBC (Living Building Challenge) – Canada; OPL – UK, alaturi de cateva personalizari  BREEAM Canada, LEED Canada, Green Star NZ, LEED India, etc.

BREEAM (BRE Environmental Assessment Method) reprezinta o metoda de evaluare a performantei ecologice a cladirilor. Aceasta metoda a fost elaborata in UK de catre Building Research Establishment (BRE).

BREEAM este cea mai utilizata metoda, folosita in prezent, de evaluare a impactului cladirilor asupra mediului.

BREEAM reprezinta un standard pentru proiectare durabila si a devenit instrumentul principal de evaluare a performantei ecologice a unei cladiri.

BREEM este aplicabil atat pentru cladirile existente cat si pentru cele noi.

Beneficiile certificari BREEAM:

 • Recunoastere pe piata pentru cladirile cu impact redus asupra mediului;
 • Siguranta ca cele mai bune solutii de mediu sunt incorporate in cladirile certificate;
 • Inspiratie pentru gasirea unor solutii inovative care minimizeaza impactul asupra mediului;
 • Standarde mai inalte decat cele impuse de legislatia aplicabila;
 • Un instrument de reducere a costurilor de operare si de imbunatatire a mediului de lucru;
 • Un standard ce demonstreaza orientarea catre obiective de mediu corporative si organizationale.

Pentru mai multe detalii si informatii accesati: http://www.breeam.org/

Standardele BREEAM cuprind :

Sanatate si Bunastare

 • Performanta acustica
 • Hazarduri naturale

Transport

 • Accesibilitatea la tranportul public
 • Apropierea de facilitati

Folosinta terenurilor si ecologie

 • Selectarea amplasamentului
 • Valoarea ecologica a amplasamentului
 • Cresterea ecologiei amplasamentului
 • Impactul pe termen lung asupra biodiversitatii

Poluare

 • Scurgerea apei de suprafata
 • Atenuarea zgomotului

Deseuri

 • Managementul deseurilor de constructie

Proiectul rezidential este susținut si promovat de SudRezidential.ro, URBANIS si Credit24h.ro. Marcam astfel un pas important in angajamentul nostru de a oferi soluții inovatoare si sustenabile. Aceasta colaborare subliniaza dedicarea noastra comuna pentru dezvoltarea urbana de calitate si responsabilitate sociala.

Contacteaza-ne

Cere detalii sau programeaza vizionare gratuita acum!

Completati formularul alaturat si va asiguram ca in cel mai scurt timp vom prelua cererea dumneavoastra, cu prioritate.

Manager Proiect

Catalin Angheluta 0735.527.098

Manager Proiect

Adriana Labes
0731.111.613

E-mail

catalin.angheluta@sudrezidential.ro
adriana@sudbroker.ro

Adresa

Strada Drumul Binelui nr.33, Sector 4 - Bucuresti
Soseaua Oltenitei 15-15 A, intrare Popesti-Leordeni, Ilfov