Certificare RoGBC

Traim intr-o societate in care consumul de energie trebuie sa fie din ce in ce mai bine optimizat. Tocmai de aceea, dezvoltatorii Galaxy Residence au proiectat cele 4 noi blocuri pentru a obtine un randament cat mai eficient din punct de vedere energetic, certificate de RoGBC.

Intr-o era in care sustenabilitatea si responsabilitatea fata de mediu devin tot mai importante, alegerea unei locuinte care imbratiseaza aceste valori este esentiala. Ansamblul rezidential Galaxy Park Residence nu este doar un spatiu de locuit, ci un exemplu de viziune moderna pentru viitor, avand in vedere impactul si relatia pe care o avem cu natura si mediul inconjurator.

In Romania orice constructie care aspira la privilegiul de fi numita Cladire Verde, trebuie certificata de Romania Green Building Council, un organism independent cu drepturi depline in acest sens. RoGBC este o organizatie non-profit care promoveaza practicile de constructie durabila si sustenabilitatea in sectorul imobiliar din Romania.

Procesul de certificare implica o serie de etape esentiale: simulatii energetice, analize de sol pentru determinarea riscului de contaminare cu radon si evaluarea ciclului de viata (LCA) a materialelor utilizate, in scopul minimizarii impactului lor asupra mediului.

Procesul de constructie protejeaza mediul inconjurator, si locuitorii sunt educati sa-si utilizeze casa intr-o maniera eco-friendly.
Designul sustenabil presupune un efort mare in faza de planificare si necesita o abordare integrata cu o echipa multidisciplinara.

Echipa noastra participa, de asemenea, la cursuri organizate de specialistii RoGBC, pentru a intelege mai bine impactul materialelor asupra mediului si pentru a identifica cele mai bune practici in reducerea poluarii pe santier.

Printre beneficiile oferite prin certificarea Green Homes se enumera:

 • Ipoteca verde http://www.rogbc.org/ro/proiecte/locuinte-verzi – Beneficiezi de dobanzi si comisioane mai avantajoase fata de creditele ipotecare standard. Acestea ofera dobanzi cu pana la 1% mai mici si termeni preferentiali celor care achizitioneaza o locuinta certificata GREEN Homes
 • Optiuni diverse de parcare – Dispunem de locuri atat pentru autovehicule si motociclete, cat si pentru biciclete;
 • Proiectare cu gandul la reciclare – In etapa de proiectare, am inclus un sistem dedicat sortarii deseurilor. Categoria de deseuri reciclabile acopera hartia si cartonul, sticla, plasticul si metalele. In colaborare cu expertii de la RoGBC, oferim proprietarilor un manual de bune practici referitor la sortarea biodeseurilor si procesul de compostare, accentuand astfel importanta unui stil de viata sustenabil pentru rezidenti.
 • Eficienta apei in locuinte – Locuintele sunt echipate cu unitati sanitare care consuma mai putina apa, contribuind la economisirea resurselor de apa si la reducerea costurilor asociate cu consumul acesteia.
 • Monitorizare energetica – Oferim posibilitatea monitorizarii consumurilor dupa achizitionarea apartamentului;
 • Arii verzi – Vom amenaja zone cu vegetatie durabila si de intretinere redusa, creand un mediu agreabil cu cheltuieli minime de intretinere;
 • Contributia spatiilor verzi – Spatiile verzi sunt un element central in obtinerea acestei certificari. Pentru a raspunde acestui criteriu, oferim rezidentilor zone dedicata gradinaritului, locuri de joaca pentru copii, precum si acces la Parcul Tudor Arghezi – toate ideale pentru petrecerea timpului liber si relaxare in aer liber.
 • Constructie durabila si siguranta sporita: folosim materiale de durata, cu un grad ridicat de izolatie si fatade ventilate placate cu Alucobond si placi ornamentale de fibrociment, asigurand astfel o mai mare durata de viata a cladirii.

De asemenea, incurajam un stil de viata sustenabil prin:

 • Facilitati pentru transportul ecologic: Acces facil la mijloace de transport in comun si solutii pentru incurajarea transportului alternaiv precum spatii pentru biciclete si incarcatoare masini electrice.
 • Management inteligent al deseurilor: incurajam sortarea si reciclarea deseurilor, oferind ghiduri de bune practici pentru compostare si stil de viata sustenabil.
 • Confort: imbunatatit prin reducerea zgomotului si a poluarii, si crearea unui mediu sanatos. Se promoveaza calitatea aerului in interior prin solutii tehnologice, ventilare naturala si alegerea unor vopsele si materiale non-toxice.

 

Galaxy Park nu reprezinta doar o alegere de locuinta, ci un angajament fata de un viitor mai verde, mai curat si mai sustenabil. Invitam pe toti cei care isi doresc nu doar un acasa confortabil, ci si un partener in demersul de a trai in armonie cu natura, sa descopere oportunitatile si beneficiile pe care le ofera acest ansamblu rezidential modern. Alatura-te noua in aceasta calatorie catre un viitor mai luminos si sustenabil!

Parcul Tudor Arghezi – unul dintre cele mai noi parcuri din Capitala

Miercuri, 20 septembrie 2023, cand s-au implinit 564 de ani de la prima atestare documentara a orasului, locuitorii Capitalei au primit un frumos cadou. Parcul Tudor Arghezi, cel mai nou parc din Bucuresti, si-a deschis larg portile pentru cei care vor sa se relaxeze, sa faca sport si sa socializeze, intr-o oaza de verdeata si de liniste. La inaugurare, spatiul a devenit neincapator pentru sutele de oameni care doreau sa il viziteze in premiera.

Situat pe bulevardul Metalurgiei din Sectorul 4, intr-o zona aflata in plina dezvoltare urbanistica, in care foarte multe familii tinere au ales in ultimii ani sa isi intemeieze un camin, parcul Tudor Arghezi se intinde, in momentul de fata, pe 4 hectare. Proiectat initial pentru o suprafata mai mica, parcul a fost extins treptat prin expropriere, pentru a creste suprafata verde a acestei zone urmand ca la final acesta sa aiba o suprafata de cel putin 8 hectare, asa cum rezulta din declaratiile autoritatilor locale.

Tema principala a parcului este dedicata sportului, fiind specificul acestui nou parc, in care a fost deja instalata o pista de atletism cu o lungime de 1670 metri, o pista de biciclete, piste de trotinete si aparate de fitness. In imediata apropiere, au fost amenajate nu mai putin de 14 terenuri de sport, unde iubitorii de miscare pot practica diferite sporturi cu mingea.

Totodata, in interiorul parcului au fost amenajate o plaja ecologica, un spatiu special pentru animalele de companie, precum si o parcare supraetajata de 150 de locuri.

Atractia principala a parcului, insa, o reprezinta fantana arteziana muzicala Fantana Florilor, ce le va oferi vizitatorilor, in fiecare seara, un inedit spectacol de lumina si culoare.

Parcul Tudor Argezi mai dispune de alte facilitati de relaxare precum o plaja ecologica dar si o zona dedicata iubitorilor de animale de companie, fiind creata o zona speciala in acest sens.

O parcare supraetajata de 150 de locuri este disponibila celor care doresc sa viziteze cel mai nou si probabil cel mai modern parc din Bucuresti.
In ceea ce priveste spatiul verde, au fost plantati peste 160 de ciresi japonezi in Parcul Tudor Arghezi. Impreuna cu ceilalti aproximativ 500 de copaci plantati deja in acest loc si cu cele 2500 de plante de iedera, vor transforma parcul intr-o oaza de verdeata, intr-o veritabila padure urbana.

In perioada urmatoare, avand in vedere dezvoltarea demografica accelerata a zonei de sud a Sectorului 4, autoritatea locala are deja in plan extinderea acestui parc si completarea lui cu facilitati care sa raspunda cerintelor celor care locuiesc in aceasta parte a orasului.

Contacteaza-ne

Cere detalii sau programeaza vizionare gratuita acum!

Completati formularul alaturat si va asiguram ca in cel mai scurt timp vom prelua cererea dumneavoastra, cu prioritate.

Manager Proiect

Adrian Monu 0727.239.293

Manager Proiect

Georgiana Dumitrana 0742.225.050

E-mail

adrian.george@sudrezidential.ro georgiana.dumitrana@sudrezidential.ro

Adresa

Strada Drumul Binelui nr.33, Sector 4 - Bucuresti
Soseaua Oltenitei 15-15 A, intrare Popesti-Leordeni, Ilfov