Noul Galaxy Park Residence – Metalurgiei Park Faza 2

Galaxy Park Residence este un proiect imobiliar dezvoltat in zona Metalurgiei, care ofera apartamente exclusiviste, gandite special pentru o exploatare moderna.

Background

Metro Berceni

Metrou Aparatorii Patriei

Metrou Dimitrie Leonida

Mall Grand Arena, Selgros, Hornbach

Parcul Tudor Arghezi

Lidl, Kaufland

Universitatea Spiru Haret

Soseaua Berceni

Bulevardul Metalurgiei

Soseaua de Centura

Piata Sudului

Sun Plaza

Spitalul clinic de urgenta pentru copii Maria Sklodowska Curie

Bd. Constantin Brancoveanu

Dezvoltarea pasajelor rutiere

Mega Image

Statii STB

Premium Wellness Institute

Gradinita "Insir-te Margarite"

Gradinita "Prietenii mei"

Amplasament excelent, cu multiple facilitati de transport

Noul proiect imobiliar este amplasat pe Str. Drumul Binelui, Nr. 63-65, Bucuresti, Sector 4, in cadrul primului parc rezidential din Romania: Metalurgiei Park Residence.

Accesul catre ansamblu se poate face pe 3 cai separate: dinspre Bulevardul Metalurgiei, pe Strada Drumul Binelui sau dinspre zona comerciala invecinata.

Amplasarea excelenta a proiectului ofera acces facil pe jos catre cele mai importante puncte de interes ale zonei:

 • 10 m pana la galeria comerciala proprie;
 • 10 m pana la statia STB;
 • 50 m pana la Kaufland si Lidl;
 • 150 m pana la parcul Tudor Arghezi;
 • 200 m pana la restaurantul South Burger;
 • 400 m pana la Metro, Auchan si Jumbo;
 • 500 m pana la Grand Arena Mall sau pana la Carefour, Hornbach, Selgros si Mc. Donalds;
 • 500 m pana la gradinita “Insir-te Margarite”;
 • 1 km pana la Premium Wellness Institute.
 

De asemenea, locatarii ansamblului Galaxy Park residence pot ajunge in cel mai scurt timp in centrul Bucurestiului, beneficiind de o multime de proiecte de infrastructura si mijloace de transport in comun:

 1. Iesire rapida catre soseaua Berceni- Aparatorii Patriei;
 2. Iesire rapida catre soseaua Metalurgiei – Piata Sudului;
 3. Acces rapid catre Soseaua de Centura;
 4. Statii STB chiar in fata ansamblului;
 5. Statii de metrou in imediata apropiere.

Parcul Tudor Arghezi – unul dintre cele mai noi parcuri din Capitala

Miercuri, 20 septembrie 2023, cand s-au implinit 564 de ani de la prima atestare documentara a orasului, locuitorii Capitalei au primit un frumos cadou. Parcul Tudor Arghezi, cel mai nou parc din Bucuresti, si-a deschis larg portile pentru cei care vor sa se relaxeze, sa faca sport si sa socializeze, intr-o oaza de verdeata si de liniste. La inaugurare, spatiul a devenit neincapator pentru sutele de oameni care doreau sa il viziteze in premiera.

Situat pe bulevardul Metalurgiei din Sectorul 4, intr-o zona aflata in plina dezvoltare urbanistica, in care foarte multe familii tinere au ales in ultimii ani sa isi intemeieze un camin, parcul Tudor Arghezi se intinde, in momentul de fata, pe 4 hectare. Proiectat initial pentru o suprafata mai mica, parcul a fost extins treptat prin expropriere, pentru a creste suprafata verde a acestei zone urmand ca la final acesta sa aiba o suprafata de cel putin 8 hectare, asa cum rezulta din declaratiile autoritatilor locale.

Tema principala a parcului este dedicata sportului, fiind specificul acestui nou parc, in care a fost deja instalata o pista de atletism cu o lungime de 1670 metri, o pista de biciclete, piste de trotinete si aparate de fitness. In imediata apropiere, au fost amenajate nu mai putin de 14 terenuri de sport, unde iubitorii de miscare pot practica diferite sporturi cu mingea.

Totodata, in interiorul parcului au fost create si alte facilitati de relaxare, cum ar fi o plaja ecologica si o zona speciala ceata pentru iubitorii de animale de companie. 

De asemenea, este disponibila o parcare supraetajata cu 150 de locuri pentru cei care doresc sa viziteze cel mai nou si, probabil, cel mai modern parc din Bucuresti.

Cu toate acestea, atractia principala a parcului este fantana arteziana muzicala “Fantana Florilor”, care ofera vizitatorilor in fiecare seara un spectacol inedit de lumina si culoare.

In ceea ce priveste spatiul verde, au fost plantati peste 160 de ciresi japonezi in Parcul Tudor Arghezi. Impreuna cu ceilalti aproximativ 500 de copaci plantati deja in acest loc si cu cele 2500 de plante de iedera, vor transforma parcul intr-o oaza de verdeata, intr-o veritabila padure urbana.

In perioada urmatoare, avand in vedere dezvoltarea demografica accelerata a zonei de sud a Sectorului 4, autoritatea locala are deja in plan extinderea acestui parc si completarea lui cu facilitati care sa raspunda cerintelor celor care locuiesc in aceasta parte a orasului.

Facilitati care unesc Metalurgiei Park de centrul Bucurestiului:

Exista numeroase proiecte de infrastructura care au fost dezvoltate in zona de Sud a Bucurestiului, imbunatatind mobilitatea locuitorilor din zona:

 1. Pasajul subteran auto de la Piata Sudului. Acesta leaga Bulevardul Metalurgiei si Bulevardul Obregia, oferind acces rapid catre soseaua Mihai Bravu prin podul de la Calea Vacaresti;
 2. Bulevarde largite cu 2 benzi pe sens: Soseaua Berceni, strada Turnu Magurele si strada Luica;
 3. Proiecte de dezvoltare a unor pasaje rutiere in zona Metalurgiei, Turnu Magurele si Aparatorii Patriei, care urmeaza sa lege inelul median dintre soseaua Giurgiului si Targul Vitan – Pasajul Europa Unita.

Datorita tuturor acestor proiecte de infrastructura, timpul petrecut in masina pana la Piata Unirii este de doar 15 minute.

Metalurgiei Park Residence – Primul Parc rezidential din Romania

Galaxy Park Residence face parte dintr-un proiect de anvergura dezvoltat in ultimii ani: Metalurgiei Park Residence. Acesta numara 5000 de locuinte deja construite si 5000 de unitati locative care sunt in dezvoltare, urmand sa fie date in folosinta in urmatorii 5 ani.

Metalurgiei Park Residence a asigurat locatarilor un spatiu vast, in care gasesc absolut toate facilitatile de care au nevoie.

Cele 5000 de apartamente si garsoniere sunt construite pe o suprafata de 20 de hectare de teren si respecta toate criteriile de calitate a vietii:

 • sunt construite conform standardelor impuse de UE;
 • au spatii mari si luminoase;
 • fac parte din cladiri certificate Green Homes;
 • sunt in imediata apropiere a scolilor, gradinitelor, zonelor comerciale, parcurilor si zonelor de agrement.
 

De-a lungul timpului, Metalurgiei Park Residence si-a consolidat reputatia, oferind locatarilor sai un spatiu generos, dotat cu toate facilitatile esentiale pentru un trai confortabil.

Datorita feedback-ului pozitiv al locatarilor din Metalurgiei Park Residence, dezvoltatorii au demarat faza a II-a a proiectului, alocand inca 20 de hectare pentru realizarea unor ansambluri rezidentiale moderne.

Atat Galaxy Park, cat si alte proiecte rezidentiale aflate in faza a II-a de dezvoltare urmeaza sa fie construite in aproximativ 5 ani si vor raspunde tuturor cerintelor moderne:

 • le vor oferi locatarilor zone generoase de retail si de agrement;
 • vor atrage investitii pentru dezvoltarea de scoli, gradinite si spatii comerciale;
 • vor oferi statii de incarcare electrica pentru autoturisme;
 • vor fi integrate cai de acces generoase si spatii de relaxare.

Timeline si noutati in Metalurgiei Park Residence

Poate cel mai important aspect este modul in care vor fi edificate noile proiecte rezidentiale. O mare parte din acestea vor fi construite in conformitate cu cerintele Europene actuale, vor respecta standardele nZEB (nearly Zero-Energy Building), vor dispune de fatade ventilate, sisteme de incalzire centralizata, panouri fotovoltaice care vor ajuta si sustine masiv consumul de energie electrica, vor dispune de statii de incarcare electrica pentru autoturismele electrice si, bineinteles, vor fi certificate ca proiecte verzi, eficiente si sustenabile, datorita contractelor incheiate cu Consiliul General al Cladirilor Verzi – RoGBC.

Citeste mai mult despre cladirile verzi certificate de RoGBC aici: http://www.rogbc.org/ro/locuinte-verzi.

Metalurgiei Park Residence faza a II-a

apartamente spatioase si suprafete comune bine optimizate

Faza a II-a a Metalurgiei Park Residence se va desfasura pe o suprafata generoasa de 20 hectare de teren, fiind estimat un numar suplimentar de 5000 noi unitati locative, cu o diversitate de tipuri de apartamente si facilitati.

Mai multi investitori au achizitionat deja terenurile si au inceput lucrarile de constructie inca din prima parte a anului 2022. Lucrarile sunt estimate sa se desfasoare pe o durata de 5 ani.

Noua faza a proiectului a adus si o serie de noutati:

 • Noi investitori de anvergura au initiat investitii semnificative. Acestia se concentreaza pe dezvoltarea de imobile rezidentiale, spatii ample de retail, scoli, gradinite, zone comerciale, parcuri si spatii de agrement, reprezentand doar o parte din beneficiile acestei etape evolutive a proiectului rezidential.
 • KAUFLAND ROMANIA a dezvoltat deja o zona de retail semnificativa pe o suprafata de 2.5 hectare de teren, adiacenta cu LIDL ROMANIA. Acest spatiu gazduieste multiple zone de shopping si recreere.

 

In cadrul acestei noi faze de dezvoltare, vor fi incluse zonele verzi, parcurile de proximitate si zonele comerciale ample. De asemenea, se planifica construirea unei scoli si a unei gradinite pentru a servi nevoile educationale ale locuitorilor din aceasta zona.

Infrastructura bine pusa la punct si proiecte mari in desfasurare

Din punctul de vedere al infrastructurii, pasajul subteran auto de la Piata Sudului si noul pod de pe Calea Vacaresti, precum si noua pasarela Europa Unita de la intersectia Bulevardului Metalurgiei cu Turnu Magurele, asigura accesul rapid catre centrul Capitalei si principalele bulevarde. In plus, trei dintre cele mai importante artere, repsectiv Soseaua Berceni, Strada Turnu Magurele si Strada Luica, au fost extinse cu o banda suplimentara pe fiecare sens de circulatie, ceea ce a contribuit semnificativ la ameliorarea problemei traficului auto.

Alte doua pasaje rutiere gigant sunt anuntate chiar in zona Metalurgiei, Turnu Magurele si Aparatorii Patriei, care ar urma sa lege inelul median dintre Soseaua Giurgiului si Targul Vitan.

In imediata apropriere a proiectului exista numeroase zone comerciale de shopping, printre care: Metro, Jumbo, Auchan, Carrefour Grand Arena Mall, Hornbach, Selgros si Mall Sun Plaza.

Metalurgiei Park Residence

unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din Romania

Metalurgiei Park Residence este in prezent unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare rezidentiale din Romania, valoarea cumulata a investitiilor dezvoltatorilor imobiliari depasind suma de 350 milioane Euro.

Noile imobile ce se vor edifica in cadrul proiectului vor avea un regim mai mare de inaltime, cuprins intre P+8E si maxim P+12E, iar parcarile oferite rezidentilor vor fi atat supraterane, cat si subterane, pentru a spori astfel confortul noilor locatari.

Noua etapa de dezvoltare reprezinta o dovada deplina a maturitatii proiectului si o confirmare a succesului inregistrat in prima faza de dezvoltare.

E timpul sa ai casa ta in Metalurgiei Park Residence!

Contacteaza-ne

Cere detalii sau programeaza vizionare gratuita acum!

Completati formularul alaturat si va asiguram ca in cel mai scurt timp vom prelua cererea dumneavoastra, cu prioritate.

Manager Proiect

Catalin Angheluta 0735.527.098

Manager Proiect

Adriana Labes
0731.111.613

E-mail

catalin.angheluta@sudrezidential.ro
adriana@sudbroker.ro

Adresa

Strada Drumul Jilavei nr.72, Sector 4 - Bucuresti
Soseaua Oltenitei 15-15 A, intrare Popesti-Leordeni, Ilfov